![]() |
Aktywne tematy Użytkownicy Kalendarz Szukaj |
Ulubione |
| O rasie - Opieka - Człowiek i pies - Hodowle - Forum - Galeria - Biblioteka - Blog |
| Owczarek niemiecki moim psem | |
|
| |
|
| << Poprzednia strona z 5 Następna >> |
| Autor | Wypowiedź | |
|
Lisica
Starszy owczarkarz
Rejestracja: 26 maja 2006 Miasto: Wrocław Online: Offline Wypowiedzi: 2274 |
![]() Wypowiedź: 04 czerwca 2010 o godzinie 11:36 |
|
|
Idę sobie raz z Hammerem, a tu mamusia z dzieckiem
Dziecko patrzy na Hamratego i pyta -Mama,koń? Mama odpowiada -Nie,to owczarek niemiecki Dziecko patrzy na raz mamę,raz na psa,po głębokim namyśle,stwierdza -Nie mamuś to na pewno koń niemiecki Z Lucynką,sobie idę nad oderkę,franca ciągnie jak durna,na przeciw idzie kobieta słusznej postury,coś ok.90kg i chyba 170 parę wysokości. Ja do Lucynki -Lucyna ty franco Kobieta zatrzymała się,oczęta jej pociemniały,oblicze coś jakąś burzę zaczęło zwiastować,i pyta -Czy my się znamy?-głos grobowy Palnęłam w pośpiechu,gdyż jakoś tak mnie lekutko zmroziło -Ja do psa, mówię Oblicze Pani jeszcze bardziej pociemniało,a ja jakoś tak zachwycona,nagle z faktu ze Lucuś mnie turbo zapodała,oddaliłam się spiesznie,galopem. |
||
IP zalogowane |
||
|
wiko.
Miłośnik owczarków
Rejestracja: 11 maja 2010 Miasto: Inowrocła Online: Offline Wypowiedzi: 294 |
![]() Wypowiedź: 04 czerwca 2010 o godzinie 11:47 |
|
|
||
IP zalogowane |
||
|
donald1209
Miłośnik owczarków
Rejestracja: 03 września 2008 Miasto: Krosno Online: Offline Wypowiedzi: 224 |
![]() Wypowiedź: 04 czerwca 2010 o godzinie 15:50 |
|
No właśnie. Czy owczarek jest podobny do konia????? Kiedyś spotkaliśmy na spacerze znajomego i jego żona mówi: co to za rasa, taki do konia podobny? Nadmieniam, że Luka jest raczej drobnej budowy, 59 - 60 cm i 30 kg. Co to za koń?!?! Krzysztof |
||
IP zalogowane |
||
|
Lisica
Starszy owczarkarz
Rejestracja: 26 maja 2006 Miasto: Wrocław Online: Offline Wypowiedzi: 2274 |
![]() Wypowiedź: 04 czerwca 2010 o godzinie 16:10 |
|
No wiesz,Hammer 74 cm w kłębie waga 45-48 ![]() |
||
IP zalogowane |
||
|
capri
Starszy owczarkarz
Rejestracja: 08 lipca 2007 Miasto: Warszawa Online: Offline Wypowiedzi: 12693 |
![]() Wypowiedź: 04 czerwca 2010 o godzinie 17:16 |
|
|
no mam przypomniałam sobie
Idę w wieczór wyborczy z moją no i na przeciwko idzie dwóch mundurowych. Jeden do drugego:
-ty zobacz jaki piękny pies.........
- tak piękny ale zobacz jaki kudłacz.......
w tym momencie do mnie podchodzą ( ja ze strachem ciut bo mundurowi się będą czepiać o to że nie w kagańcu i to w dodatku w taki dzień i tak uczęszczana trasa bez smyczy itd.) dadzą mi upomnienia albo mandat a tu . niespodzianka.
Mogę jego pogłaskać?
ja tak
Oj jaki miły ..... to chyba szczeniak. i td i td....
ja na to suka ma 2 lata
a ten drugi do tego pierwszego:
No wiedziałem że coś nie pasuje bo na psa to nie wygląda.........
a druga sytuacjia była taka:
Duśka miała chyba pół roku . No i wyszłam z nią na spacer a że szczeniakowate garnęło się do ludzi i wszyscy sąsiedzi ja jakoś polubili dalej zaczęli miziać . No i z tego miziania uczucia mojej się skropliły na buta dobranego do garnituru mojego sasiada.
Na to sąsiad skwitował tak:
- no może się rozejdą tak mnie właśnie te buty piją........
A trzecia sytuacja niedawno
Wyszłam z moją na spacer no i oczywiście sąsiad z innego bloku zawsze jak nas zobaczy to idzie głaskać Dju. No i pyta mnie się że pies tak pięknie utrzymany a już pewnie ma z 10 lat . bo on pamięta jak mały owczarek się wprowadził 10 lat temu....... i do mojej wali po imieniu SONIA.
No to ja tłumaczę że owszem po osiedlu chodzi sunia ma juz ponad 10 lat ale to nie ta.... ta ma 3 lata a jak się dobrze przyjżeć to Sonia jest innej maści no i nie jest tak ,,wylewna" Noa to sąsiad:
No co pani mówi ja do tamtej się nie zbliżę nigdy ( agresjia) a dałbym sobie rękę uciąć że to Sonia. I przez 3 lata tak myślałem
agenciara- tak temat ściągnięty z dogo.Z racji tego ze u nas nie ma takich tematów to wątek założyłam ja
|
||
IP zalogowane |
||
|
agenciaraa
Miłośnik owczarków
Rejestracja: 28 maja 2009 Miasto: Bydgoszcz Online: Offline Wypowiedzi: 493 |
![]() Wypowiedź: 04 czerwca 2010 o godzinie 18:08 |
|
|
capri
![]() a ja bym jeszcze coś dodała aczkolwiek to się bezpośrednio mego psa nie tyczy. Byłam opłacić frycowe do zkwp żeby zarejestrować N i z kobitą zeszliśmy na temat wystaw, że nie wiadomo kiedy związek uzna długowłose ON'y. Na pytanie czy ma jakieś wieści na temat kiedy je do wystaw dopuszczą odpowiedziała: "Szkoda, przecież są ładniejsze!" Brawo, nie ma to jak profesjonalizm!!! ![]() |
||
|
||
IP zalogowane |
||
|
Vena
Starszy owczarkarz
Rejestracja: 20 lutego 2009 Miasto: Wierzbno Online: Offline Wypowiedzi: 1718 |
![]() Wypowiedź: 08 czerwca 2010 o godzinie 15:18 |
|
bo to kobieta była i na wygląd zwraca wielką uwagę ![]() |
||
IP zalogowane |
||
|
Quadro z Jadu S
Starszy owczarkarz
![]() Wypowiedź: 08 czerwca 2010 o godzinie 15:51 |
|
rewelka
|
||
IP zalogowane |
||
|
Mayka
Owczarkarz
Rejestracja: 07 maja 2008 Miasto: Szczecin Online: Offline Wypowiedzi: 822 |
![]() Wypowiedź: 08 czerwca 2010 o godzinie 20:46 |
|
|
Kiedyś, jak Nero miał około roku, miałam jeszcze cocer spaniela (samca). Sąsiadka widząc nas na spacerze zagadnęła:
- A Nero, to szczeniak po tej suczce? - zapytała wskazując na mojego szesnastoletniego wówczas spaniela
|
||
IP zalogowane |
||
|
CanisFamiliaris
Miłośnik owczarków
Rejestracja: 29 kwietnia 2008 Miasto: Kraków Online: Offline Wypowiedzi: 236 |
![]() Wypowiedź: 09 czerwca 2010 o godzinie 17:13 |
|
|
idąc do sklepu, z psem na smyczy, dwaj panowie obok popijając na miejscu browarka:
-o patrz, Szarik, ciągnie Marusie.... -nieeeee... to Marusia ciągnie Szarika następnie kiedyś na spacerze: matka do dziecka -o patrz jaki duzy piesek, no daj mu raczkę, to ci odgryzie z sytuacji w tramwaju: stoję z moją wypasioną 32 kg SUKĄ owczarka, wchodzi starsza pani z jeszcze bardziej wypasionym psem, szorującym brzuchem po podłodze - o patrzcie jaki brzydki chudy piesek, no w ogóle mu jeśc nie dają.... |
||
IP zalogowane |
||
| << Poprzednia strona z 5 Następna >> |
|
|||
Przejdź do |