![]() |
Aktywne tematy Użytkownicy Kalendarz Szukaj |
Ulubione |
| O rasie - Opieka - Człowiek i pies - Hodowle - Forum - Galeria - Biblioteka - Blog |
| Żywienie | |
| |
|
| strona z 3 Następna >> |
| Autor | Wypowiedź |
|
hulan
Miłośnik owczarków
![]() Temat: pomodory..Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 00:39 |
|
...czy podajecie je swoim psom. wlasnie przczytalam ze nie powinno sie dawac...
|
|
IP zalogowane |
|
|
Juliusz
Starszy owczarkarz
Rejestracja: 17 czerwca 2007 Miasto: Poznań Online: Online Wypowiedzi: 4036 |
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 08:38 |
|
Można prosić o link do źródła?
Jago uwielbia malinowe
|
|
|
JAGO
ave Cezar... |
|
IP zalogowane |
|
|
hulan
Miłośnik owczarków
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 09:26 |
|
link pozniej bo mam na innm pc
moja tez lubi i dostaje a moze dostawala.. pomodory papryka ziemniaki surowe zawieraja naturalna trucizne ( boze jak to bzmi) Solanin dla psow szkodliwa kilku barfiarzy mi juz o tym mowilo ale jakos myslalam ze przesadzaja a wczoraj pol nocy poczytalam no i juz wiem a dorcia ta lubi chrupac czerwona papryke no ale teraz bedzie jej b, malo dostawac jesli wogole ach podobno pomidory psom mozna dawac ale gotowane... |
|
IP zalogowane |
|
|
wiko.
Miłośnik owczarków
Rejestracja: 11 maja 2010 Miasto: Inowrocła Online: Offline Wypowiedzi: 294 |
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 10:17 |
|
Z tego co mi wiadomo to solanina występuje tylko w zielonych pomidorach.Ja również czekam na linka
|
|
IP zalogowane |
|
|
hulan
Miłośnik owczarków
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 10:29 |
|
dokladnie ztymi pomidorami gdzie tak zapakowalam ze cholera znalezc nie moge..
...chodz o to ze pomidory papryka ziemniaki oberzyny zaweiraja solanine.. nie powinno sie podawac psom gdyz ta solanina powoduje rozpad czerwonych krwinek czy jakos tak..zielonej papryki nie podawalam nigdy i pomodory czy papryka byla zawsze czerwone mysle ze ilosc robi tu znaczenie chyba jest tak jaz z czekolada... a tak na pograniczu kiedys gadalam z kuzynka co pomieszkuje w USA i okazalo sie ze jej amerykanski mezulo pracowal kiedys w fabryce produkujacej sucha karme dla psow i kotow i widzial z czego to sie wszystko robi no i powiedziala ze ona swojemu ONkowi suchego nie poda.. nie pytajcie co za firma bo nie moge tak publicznie zbyt ryzykowne bo duzo mi opowiadala ale b. znana i ceniona przede wszystkim w Polsce fuuj ide sie pozygac jak o tym pomysle ![]() Edytowane przez hulan - 26 lipca 2010 o godzinie 19:04 |
|
IP zalogowane |
|
|
Lisica
Starszy owczarkarz
Rejestracja: 26 maja 2006 Miasto: Wrocław Online: Offline Wypowiedzi: 2274 |
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 13:22 |
|
A gotowane ziemniaki można podawać?
|
|
IP zalogowane |
|
|
wiko.
Miłośnik owczarków
Rejestracja: 11 maja 2010 Miasto: Inowrocła Online: Offline Wypowiedzi: 294 |
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 14:23 |
|
Lisica- gotowane ziemniaki jak najbardziej tak,jeszcze ciepłe czyli takie które nie zdą żyły wystygnąć i nie odgrzewane bo w odgrzewnych ziemniakach robi się niestrawna dla psa skrobia.Są bardzo dobre dla alergików jako wypełniacz zamiast ryżu czy makaronu.Hulan- może podaj ciut więcej z jakich to rarytasów
Edytowane przez wiko. - 26 lipca 2010 o godzinie 14:32 |
|
IP zalogowane |
|
|
hulan
Miłośnik owczarków
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 15:04 |
|
wiko ma racje gotowane mazna ja podawalam jak wyciagalam suke po alergii zbozowej i bylo super
ach zbilansowane karma no jest ![]() uzywasie wszystkich odpadow z supermarketow ale z opakowaniami wlacznie bo ropakowanie + te opakowania za duzo kosztuja wiec idzie wszystko, rozjechane pieski czy kotki tez uzupelniaja sklad karmy naszego pupila czy uspione zwierzatka, no coz zmarnowac sie nie moga...odpady zboz ktore to maja zasycic glodek psa a potem dodaje sie roznych specjalow co by karma miala witaminki czy cus no i zbilansowana byla... ![]() oni maja onka chyba 6 letniego ktory jadl suche teraz je surowe z wiadomych przyczyn.. ja tez od marca daje surowe i pies inaczej wyglada a co najlepsze nie gubi tak siersci nawet przy cieczce chcialam najpierw gotowac ale robie to czasami tylko z warzywami ale tylko czasami a miesko i inne to surowe bo gotowane to dla mnie juz bez wartosci odzywczych...ale kazdy robi jak uwaza Edytowane przez hulan - 26 lipca 2010 o godzinie 15:09 |
|
IP zalogowane |
|
|
Lisica
Starszy owczarkarz
Rejestracja: 26 maja 2006 Miasto: Wrocław Online: Offline Wypowiedzi: 2274 |
![]() Wypowiedź: 26 lipca 2010 o godzinie 15:12 |
|
Hamraty ma właśnie alergię zbożową.
Z tą karmą to chyba wiem o jaki koncern chodzi |
|