![]() |
Aktywne tematy Użytkownicy Kalendarz Szukaj |
Ulubione |
| O rasie - Opieka - Człowiek i pies - Hodowle - Forum - Galeria - Biblioteka - Blog |
| Wzorzec | |
|
| |
|
| << Poprzednia strona z 89 Następna >> |
| Autor | Wypowiedź |
|
Tiger
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 27 czerwca 2002 Miasto: Warszawa Online: Offline Wypowiedzi: 426 |
![]() Wypowiedź: 06 sierpnia 2002 o godzinie 08:59 |
|
Zapomniałem dodać, że łapy to już ma prawie jak mój poprzedni dorosły pies. Jednak przy takiej wadze należy zachować szczególną ostrożność. Ktoś już na forum o tym wspominał, że dużym psom można profilaktycznie podawać ARTHRO-FLEX(chrząstka rekina).
|
|
|
Pozdrawiam
Tomek |
|
IP zalogowane |
|
|
apla
Starszy owczarkarz
klubowicz Rejestracja: 24 lipca 2002 Miasto: Świebodzice Online: Offline Wypowiedzi: 1700 |
![]() Wypowiedź: 06 sierpnia 2002 o godzinie 09:19 |
|
Uff! Ulżyło mi. Przestraszyłam się, że mam jakąś nad podziw wielką bestię! Ale widzę, że nie bije rekordów. To jest mój pierwszy ON i nie wiedziałam, w jakim wieku jaką wagę powinny osiągać. Poprostu nie mam w tej materii praktycznych doświadczeń.
|
|
|
Aneta & Vegasek, Vita (Tosia), Supełek ['], Zuzka, Matylda iii... Irma :)
|
|
IP zalogowane |
|
|
Moniś
Forumowicz
Rejestracja: 24 czerwca 2002 Miasto: Ustanów Online: Offline Wypowiedzi: 74 |
![]() Wypowiedź: 07 sierpnia 2002 o godzinie 09:59 |
|
Niunia, wiek 5 lat, 60 cm, 29 kg, długość ogona 52 cm. Całość w kolorach beżowo-rudo-czarnych, strasznie puchata i piękna. Pozdrowionka |
|
|
Monika&Niunia
|
|
IP zalogowane |
|
|
Mal.
Pasterz
moderator Rejestracja: 24 czerwca 2002 Online: Offline Wypowiedzi: 4163 |
![]() Wypowiedź: 07 sierpnia 2002 o godzinie 15:51 |
|
apla hmmm. fakt , niezła rozbierzność, ale jeśli nie wygląda na grubaska to wsio jest O.K. Mój Toro wygląda jak szczurek, okropnie chudy, ale taka jego uroda. Poprzedni ON w jego wieku ważył sporo więcej ale też był duuużo szerszy, bo był mocniejszej budowy, więc nie ma się czym martwić. pozdrawiamy |
|
IP zalogowane |
|
|
Luna
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 12 sierpnia 2002 Miasto: Gdańsk Online: Offline Wypowiedzi: 263 |
![]() Wypowiedź: 14 sierpnia 2002 o godzinie 11:31 |
|
a ile powinien wazyc 8.5-tygodniowy szczeniak? suczka ON, oczywiscie:)
|
|
|
L. (R&R)
|
|
IP zalogowane |
|
|
Inka
Pasterz
moderator Rejestracja: 24 czerwca 2002 Miasto: Gdańsk Online: Offline Wypowiedzi: 1552 |
![]() Wypowiedź: 14 sierpnia 2002 o godzinie 13:02 |
|
Luna - mniej więcej tyle co kurczak A tak całkiem serio, to nie bardzo już pamiętam. Na pewno zależy to od tego, czy wyrośnie na dolną, czy górną granicę, tzn., czy ma być z tych dużych, czy małych ON-ków. Możesz dzisiaj zapytać p. Zbyszka (wet), czy Twoje Kolorowe Szczęścia mają odpowiednią na swój wiek wagę. Z tego co pamiętam, sprawdzaliśmy z p. Zbyszkiem, czy moja Miśka prawidłowo przybiera na wadze (1 kg tygodniowo) - wet ważył Maleństwo i wpisywał do książeczki datę i jej wagę. Moje Maleństwo to naprawdę maleństwo. W wieku 9 m-cy przy okazji odbioru rodowodu była mierzona w Zw. Kyn. i wtedy była na "dolnej granicy", czyli 56 cm przy wadze 22 kg. Nie wiem czy ostatnio urosła, ale odrobinę schudła (3-dniowa biegunka i głodówka Ogonka nie mierzyłam, zrobię to dziś wieczorem - ale jest dluuugi potwornie! |
|
|
|
IP zalogowane |
|
|
Kasiunia
Starszy owczarkarz
klubowicz Rejestracja: 31 maja 2002 Miasto: Warszawa Online: Offline Wypowiedzi: 1408 |
![]() Wypowiedź: 14 sierpnia 2002 o godzinie 13:09 |
|
Gaja, o ile sobie dobrze przypominam ważyła w wieku 8 tygodni k. 4 kg... Jeju, kiedy to było?! Pozdarwiam |
|
IP zalogowane |
|
|
Luna
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 12 sierpnia 2002 Miasto: Gdańsk Online: Offline Wypowiedzi: 263 |
![]() Wypowiedź: 14 sierpnia 2002 o godzinie 14:04 |
|
Obie waza ponad 5 kg...;) Nawet ta, ktora ma problemy zoladkowe i zapadniete boki... myslalam, ze to za malo, ale sie chyba mylilam (na szczescie). Ale zapytam o to weta. Dzieki za odpowiedzi. Czasem latwiej tu zapytac niz latac do przychodni, dlatego prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc... |
|
|
L. (R&R)
|
|
IP zalogowane |
|
|
Inka
Pasterz
moderator Rejestracja: 24 czerwca 2002 Miasto: Gdańsk Online: Offline Wypowiedzi: 1552 |
![]() Wypowiedź: 14 sierpnia 2002 o godzinie 14:43 |
|
Luna - masz zupełną rację. Strrrasznie żałuję, że odkryłam Forum tak niedawno - ale lepiej późno niż wcale. Gdy Misia pojawiła się w moim domu panikowałam przynajmniej raz dziennie i wydzwaniałam non stop na komóreczki hodowcy i weterynarza! Na szczęście okazali się wyrozumiali dla "przewrażliwionej mamuśki" |
|
|
|
IP zalogowane |
|
|
Monaliza
Forumowicz
Rejestracja: 24 czerwca 2002 Miasto: Würzburg (Niemcy) Online: Offline Wypowiedzi: 364 |
![]() Wypowiedź: 18 sierpnia 2002 o godzinie 13:44 |
Cytuj: Oryginalna wypowied¼ napisana przez Monaliza 20 lipca 2002 Nowe pomiary ; Tora : 4 miesiace i 1 tydzien ; waga 15 kg ; wzrost 50 cm ; dlugosc ogona 43 cm. Wyglad szczupla , dluga siersc , wlosy gdzie niegdzie sie kreca a ogon nabiera ladny wyglad kity. |
|
|
Pozdrawiam
Justyna & TORA http://www.owczarek.pl/galeria/galeria.asp?id=137 |
|
IP zalogowane |
|
| << Poprzednia strona z 89 Następna >> |
|
|||
Przejdź do |