![]() |
Aktywne tematy Użytkownicy Kalendarz Szukaj |
Ulubione |
| O rasie - Opieka - Człowiek i pies - Hodowle - Forum - Galeria - Biblioteka - Blog |
| Wzorzec | |
| |
|
| << Poprzednia strona z 9 Następna >> |
| Autor | Wypowiedź |
|
Magda D
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 10 lutego 2006 Miasto: Miechów Online: Offline Wypowiedzi: 312 |
![]() Wypowiedź: 10 marca 2006 o godzinie 18:35 |
|
Moja Pandora byla krotkowlosa ale te z dluga tez sa fajne pozdrowionka
|
|
IP zalogowane |
|
|
Adziuszka;)
Starszy owczarkarz
klubowicz Rejestracja: 08 maja 2005 Miasto: Warszawa Online: Offline Wypowiedzi: 1707 |
![]() Wypowiedź: 10 marca 2006 o godzinie 18:39 |
I moja Libra też typowo długowłosa nie jest, ale nie jest też krótkowłosa Wprawdzie teraz wydaje mi się jakby dostawała coraz to służszej sierści ( na brzuchalu najdłuższe włoski mają nawet 17 cm ) no i te frędzelki za uszami ... W dotyku też jest jakaś taka bardziej puchata i "mięciejsza", od typowo krótkowłosych ONków ...
Pozdrawiamy !! Aga&Libra. |
|
IP zalogowane |
|
|
Aksa
Starszy owczarkarz
klubowicz Rejestracja: 16 lutego 2006 Miasto: Gdansk Online: Offline Wypowiedzi: 2082 |
![]() Wypowiedź: 10 marca 2006 o godzinie 19:18 |
|
Mi osobiście podobaja sie Donki ale budowa Onka Donki typowe takie misiowate sa nizsze i bardzo kudłate Wiec jakbym mogła to określić napisałabym tak: Owczarek niemiecki z tylko troche dłuższa sierścia Zreszta sporo takich psiaków widze tutaj na forum które złamały moje serduszko |
|
IP zalogowane |
|
|
monikach
Starszy owczarkarz
klubowicz Rejestracja: 30 września 2004 Miasto: lublin Online: Offline Wypowiedzi: 9451 |
![]() Wypowiedź: 10 marca 2006 o godzinie 19:44 |
|
a ja chciałabym oficjalnie zaprotestować , bo ja mam DWA ( dwa )
, krótkowłose bandziorstwa . w związku nie uwzględnieniem takich przypadków w ankiecie , wyniki nie będą miarodajne
|
|
IP zalogowane |
|
|
Inez
Starszy owczarkarz
klubowicz Rejestracja: 13 października 2005 Miasto: woj.łódzkie Online: Offline Wypowiedzi: 1180 |
![]() Wypowiedź: 10 marca 2006 o godzinie 20:56 |
|
ojej!faktycznie nie pomyślałam o przypadkach, gdzie w domu są dwa ONki i o średniej sierści- przepraszam. mój ON jest też z średnią sierścią, ale takie zaliczam jako długowłose, bo mają krótszą kufę i frędzelki za uszkami.poza tym o ile pamiętam we wzorcu " typowo krótkowłosym" długość włosa jest do 6 cm, więc powyżej chyba będzie OND...
|
|
|
Inez& Rita, Rocky i Bercia
|
|
IP zalogowane |
|
|
Marcin1985
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 23 lutego 2006 Miasto: Bydgoszcz Online: Offline Wypowiedzi: 114 |
![]() Wypowiedź: 10 marca 2006 o godzinie 21:29 |
|
Oddaje głos na krótko włose
Jak mój peicho-kumpel Cezar.
Pozdro 4 All |
|
IP zalogowane |
|
|
mada28
Owczarkarz
klubowicz Rejestracja: 09 września 2005 Miasto: rybnik Online: Offline Wypowiedzi: 786 |
![]() Wypowiedź: 10 marca 2006 o godzinie 22:15 |
|
Boneczka w zasadzie jest krótkowłosa ale ma ten właos bardzo obfity, lekko falujący na grzbiecie,miecciutki i błyszczący- poprostu piękny!!
|
|
IP zalogowane |
|
|
Adrianka
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 14 lutego 2006 Miasto: Głogów Online: Offline Wypowiedzi: 214 |
![]() Wypowiedź: 11 marca 2006 o godzinie 22:56 |
|
Mój Kliford jest długowłosy i piekny z niego siersciuch, choc ma dopiero 7 i pół miesiaca, a włoch rosna i rosną... Mamy czesania codziennie no i dywany ....ale kilka wyniosłam i same panele, bo nie dawałam rady ze szczotkowaniem na okragło tych podłóg. Najbardziej to uwielbia ten mój kudłacz spac na płytkach w kuchni, bo ma taka siersc ze mu goraco i tam mu jest najchłodniej. Cudownie miec onka długowłosego Więc zapamietałam te słowa i usmiecham sie wspominajac tamtą rozmowe zawsze kiedy na kolanach szczotkuje, piore dywany z kudłów mojego kliforda. Pozdrawiam wszystkich włascicieli onków, tych długo i tych krótkowłosych! |
|
IP zalogowane |
|
|
justinkar
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 16 września 2005 Miasto: Sochaczew Online: Offline Wypowiedzi: 140 |
![]() Wypowiedź: 12 marca 2006 o godzinie 00:01 |
|
Ja zaglosowlam na krotkowlose....chyba tak jak monikach moj glos nie bedzie miarodajny chyba, ze pomnoze go razy 3 bo az tyle ogonow mam w domu....a co do sprzatania siersciuchy z podlogi....to fakt sezon sie zacząl i posprzatac po trzech lniejacych i wszedzie sie walesajacych onkach to makabra....ale czego sie nie robi dla kochanej bandy
|
|
IP zalogowane |
|
|
aresnik
Miłośnik owczarków
klubowicz Rejestracja: 04 stycznia 2006 Miasto: Radomsko Online: Offline Wypowiedzi: 124 |
![]() Wypowiedź: 12 marca 2006 o godzinie 11:45 |
|
Zagłosowałam na DON-ka, ale jestem szczęściarą, ponieważ mam sunię o normalnym włosie i psa długowłosego. Potwierdzam, że sunia jest bardzo sprytna i żywiołowa, o wiele bardziej wytrzymała w biegu, natomiast Ares wygląda potężnie, ale spokojniejszy, bardziej dystyngowany. Kiedy wychodzimy na spacer żal mi mojej suni, bo nad jej urodą nikt się nie zachwyca, a jeśli chodzi o psa to ludzie aż się oglądają i podziwiają. Mimo to mojej postrzelonej pani Niki nie zamnieniłabym na żadną inną, zresztą pana Aresa również nie oddałabym za żadne skarby. Pozdrowienia dla wszystkich wielbicieli i właścicieli tych długo, średnio i normalnowłosych - przecież wszystkie owczarki niemieckie są najpiękniejsze na świecie! |
|
IP zalogowane |
|
| << Poprzednia strona z 9 Następna >> |
|
|||
Przejdź do |