Mitra bedzie miała 6 stycznia 6 miesiecy i ja będę miała ten problem chyba juz nie długo bo ...
1. już przeszło tydzień temu kundelek w zabawie nagle zmienił zainteresowanie ganiankiem tylko by lizał Onke i w końcu jak szykował sie do kładzenia na Mitrze to nie wytrzymałam.
2. Przyjaciólki sunie jak do tej pory, zaczęły poszczekiwania i powarkiwania na Mitre. Bardzo ją obwąchują i są jakieś nieprzyjemne.
3. Mitra czesciej siusia no i częsciej sie podmywa.
Po przeczytaniu wszystkich powyższych wypowiedzi trochę jestem zdezorientowana. Wiem ze każdy pies jest inny, ale róznica 6 miesiecy a 7-9 to chyba nieco duza. Czy takie objawy mogą swiadczyć o zblizajacej sie cieczce? Obserwuje swoją Psice, ale ona jescze chyba nie jest gotowa. Najbardziej wściekam sie na siebie, że mam tego typu problem, po tym jak przez 16 lat miałam psicę kundelkę, ale ona była jakaś wyjatkowa pod tym wzgledem. Bardzo dbała o siebie o czystość tak, ze nieraz nie wiedzielismy ze ma cieczke, a pieski skutecznie odganiała sama. Nigdy nia miała szczeniat mimo ze jakoś specjalnie jej nie pilnowaliśmy. Z resztą to był malutki pies. Nie mogę poswolić sobie na szczeniaki - mieszkamy w bloku.
Nie robię tragedji. chciałabym sie tylko dowiedzieć czy któraś z z Waszych suni miał wcześniej cieczkę niż po 7 miesiacu, i czy tez sunie tak agresynie reagowały przed zbiżajaca sie cieczką. Czymozliwe jest zeby Mitra juz jakoś specyficznie pachniała. Pieski bardzo sie nią zaczęły interesować. Wszystkie jakie spotykamy z miejsca robia sie "gotowe". Mitra nie plami i nie jest obrzmiała intymnie.
Trochę sie pogubiłam. POMOCY!!
Małgorzata