1
Owczarek moim psem / Удалите пожалуйста abs.owczarek.pl ??
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Vikizgk dnia Wczoraj o 21:23 »del plz.
Od dłuższego czasu mój 6 letni pies ma problem z wypróżnianiem. Często pręży się do kupy, ale nic nie wychodzi, słychać wychodzące powietrze. Jak uda mu się cokolwiek zrobić, jest to rzadkie, żółto-zielone, ze śladami krwi. Badania zrobione, prześwietlenie również (było podejrzenie utkniecia kości w żołądku), jest odrobaczony. Dostał lekarstwa, ale nie ma poprawy. Jest tylko na suchej karmie. Co mogę jeszcze zrobić, jak mu pomóc?
Na wstępie bardzo mi przykro z powodu straty Ciekawa:/
Witajcie,
Tydzień temu u Groma (6 lat) zdiagnozowano czyraczycę odbytu. Lekarz od razu wdrożył leczenie cyklosporyną 2x dziennie po 100mg. Za 1,5 tyg Grom ma mieć kastrację (lekarz zalecił) z tym, że z rozcięciem powłok brzusznych bo ekdno jądro nie zeszło i zostało w brzuchu. Poczytałam Wasze wpisy, a zwłaszcza rzucił mi się w oczy wpis Anawy, że podczas leczenia nie można przprowadzac żadnych zabiegów 🧐 i teraz nie wiem czy nie odwołać operacji🤔 z drugiej strony cyklosporyna i jądro w brzuchu = większe ryzyko nowotworu😑 jakie są Wasze doświadczenia?
Co do szczepień to vet do odwołania odroczył nawet wściekliznę..
Porozmawiam z naszą panią dr o zwiększeniu dawki.
Co myślicie o wdrożeniu olejku CBD żeby działał przeciwbólowo iprzeciwzapalnie? Ktos ma doświadczenie w tym temacie? (oczywiście będę rozmawiać o tym z lekarzem)
I jeszcze dieta.. Jakaś specjalna dieta przy czyraczycy? Planuję zapisać Groma na konsultacje do dietetyka może coś doradzi. Jestem zdeterminowana stać przy garach...