Dzień dobry wszystkim!
Posłuchałem Waszej porady i wprowadziłem mojemu psu purunę "large adult athletic", którą na początku z ogromną ochotą wcinał. W końcu przyszedł moment na zakup drugiego worka (14 kg), gdzie przy końcówce karmy zaczął wybrzydzać i nieraz głodzić się przez cały dzień. No dobra - pomyślałem - nie jest najgorzej, ponieważ skończył 15 miesięcy, a planowałem od tego wieku przejść na Royala dedykowanego dla owczarków niemieckich (rekomendowana od 15 miesiąca życia). Dosyć szybko okazało się, że nie smakuje mu RC, a dodatkowo wciąż utrzymywał się bunt na purinę. Do tego wszystkiego doszły wymioty, biegunka i ogólne kiepskie samopoczucie. Przygoda u weterynarza, rozluźnianie spiętych jelit, 2-dniowa głodówka, porady, polecenia i finalnie rachunek. Skończyło się na tym, że po głodówce dostał karmę, która definitywnie mu najbardziej smakowała, mianowicie: Pro Plan Medium Puppy Sensitive Optidigest. I tutaj moje pytanie do Was: czy 15 miesięczny owczarek może być karmiony karmą dla juniorów skoro smakuje mu ona i nie ma po niej żadnych problemów gastrycznych?
Pozdrawiam!